Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 30 d’abril del 2013

CHACÓN I LA SEVA PREOCUPANT DESMEMÒRIA.

L’actual cap de llista del PSC, Carme Chacón, està mostrant durant les darreres setmanes una actitud de denúncia envers els desnonaments que s’estan produint arreu de l’Estat. Però va ser ella qui durant la seva estada al ministeri d’Habitatge entre el juliol del 2007 i l’abril del 2008 va promoure aquests procediments.

Només cal consultar l’hemeroteca d’aquells dies per comprovar que una de les mesures que va promoure Chacón, quan va liderar el ministeri, va ser la creació dels deu primers jutjats destinats a agilitzar els desnonaments. El BOE del 9 de febrer del 2008 així ho certifica. Tal com s’especifica en el document, “el Consell de Ministres, en la seva reunió de 28 de setembre de 2007, fou informat per la Ministra d’Habitatge sobre el Pla de recolzament a l’emancipació i impuls del lloguer que entre altres mesures, inclou la creació de 10 nous jutjats de primera instància destinats [...] als judicis sobre desnonaments per manca de pagament”.




L’anomenat ‘Plan Chacón’ va ser anunciat aquell mateix dia, a la sala de premsa de La Moncloa, per la pròpia Chacón i la llavors vicepresidenta, María Teresa Fernández de la Vega. Dos mesos més tard la titular del ministeri d’Habitatge va anunciar que els sis primers jutjats s’obririen a Madrid a partir de l’1 de gener del 2008, ja que era en aquesta comunitat on més dilació registraven aquests processos.

Després de cinc anys d’haver adoptat aquelles mesures, ara, amb el PSOE a l’oposició i amb una ICV que va guanyant espais als socialistes catalans, Chacón ha fet un viratge de 180 graus en la seva opinió sobre els desnonaments. En diverses piulades fetes des del seu compte de Twitter durant les darreres setmanes, la socialista ha expressat les següents opinions: “El PSOE recorda que han mort quatre persones en els últims dies a causa dels desnonaments. I que en 24 hores , tramitant la ILP, podem solucionar-ho”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada